اخبار مجتمع

فناوری نرم و فرهنگی

معرفی دوره و رشته های فناوری نرم و فرهنگی

فناوری نرم و فرهنگی

فناوری های نرم به امروز و آینده تعلق دارن و این فناوری‌هاست که رقابت‌های آینده را رقم خواهد زد. در سال‌های اخیر شاهد بروز نشانه‌هایی از یک تحول گسترده و رو به رشد هستیم که می‌توان آن را نوعی تغییر پارادایم در جهان دانست: حرکتی عظیم و پرشتاب از فناوری‌های سخت به سمت فناوری های نرم . فناوری های نرم که از علوم انسانی و اجتماعی برآمده‌اند، به جای استیلای اقتصادی، «نظامی» یا «سیاسی» به دنبال استیلای فرهنگی و ارزشی بر انسان‌ها و جوامع هستند و همین دلیل کافی است که بیش از پیش برای شناخت و توسعه این فناوری‌ها تلاش شود.

در تقسیم‌بندی اجزای مختلف فناوری بارزترین وجه تمایز فناوری سخت را از فناوری نرم در می‌یابید. در میان این اجزا، جزئی که به نام سخت‌افزار از آن نام بردیم، همان فناوری سخت و سه جزء دیگر یعنی اطلاع‌افزار، انسان‌افزار و سازمان‌افزار از فناوری نرم به شمار می‌روند. در این مقاله ایران مدیر چند ویژگی و وجه تمایز میان فناوری سخت و نرم را بیان می‌کند. فناوری‌های سخت در قالب‌های مادی مانند اشیاء، ابزارها، تجهیزات و ماشین‌ها نمود و تجسم دارند. در حالی که فناوری نرم در قالب‌های مادی تجسم ندارد. یک مثال ساده می‌زنیم، مثلاً فناوری هسته‌ای، یک فناوری سخت است که در قالب تجهیزات و ابزارهای پیچیده و مدرن هسته‌ای نمود دارد و بدون وجود این تجهیزات پیشرفته، فناوری هسته‌ای معنا و مفهومی ندارد؛ اما فناوری مدیریت به عنوان یک فناوری نرم در تجهیزات و ابزارها نمود ندارد، بلکه در نحوه رفتار و ارتباط میان کارکنان سازمان و بهره‌وری و پیشرفت سازمان نمود پیدا می‌کند. قبل از تعریف فناوری فرهنگی، باید با مفهوم «فرهنگ» بیشتر آشنا شویم.

تعاریف مختلفی برای فرهنگ ارائه شده که آن را در سطوح مختلف و دیدگاه‌های متنوع مورد بحث قرار می‌دهد. اولین‌بار سر ادوارد برنت تیلور در سال ۱۸۷۱ فرهنگ را بدین شکل تعریف کرد: فرهنگ یا تمدن مجموعه‌ای از همه دانش‌ها، عقاید، هنرها، اخلاقیات، حقوق و آداب و رسومی است که هر عضو جامعه باید از طریق یادگیری کس کند. فرهنگ مقوله‌ای است که بیش از آنکه در سطح فردی تعریف شود، در سطح یک جامعه و گروه و در تعامل میان آنها معنا می‌یابد و شیوه برقراری ارتباط و تعامل را میان افراد آن جامعه بیان می‌کند. بر مبنای فرهنگ است که افراد تجارب، تصورات و عقاید خود را با یکدیگر مبادله می‌کنند. فرهنگ را می‌توان نظامی فکری دانست که در گفتار و رفتار جامعه متجلی می‌شود. در یک نگرش کلی و جامع فرهنگ، شیوه و اسلوب زندگی است؛ مجموعه‌ای از باورها، آئین‌ها، اندیشه‌ها، آداب و رسوم و ارزش‌های حاکم بر یک جامعه. از این منظر فرهنگ مقوله‌ای است در حال تحول که از بسیاری از شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حاکم بر جامعه تأثیر می‌پذیرد.

فناوری فرهنگی به هر نوع فناوری نرمی که به تولید، انتقال و توسعه محتوای فرهنگی می‌پردازد، اطلاق می‌شود. تولید فرهنگ به معنای خلق، احیا و توسعه منابع و ارزش‌های فرهنگی است. امروزه هنر، ادبیات، آداب و رسوم ملی و مذهبی، اصوا اخلاقی و میراث تاریخی همه و همه از منابع فرهنگی در جامعه هستند و هر نوع فناوری نرم که به توسعه، حفظ، بهبود و احیای این منابع و ارزش‌های همراه با آن بپردازد، فناوری فرهنگی نام دارد. فناوری‌های فرهنگی دورنمایه و جوهر کالاها و محصولات فرهنگی هستند. مثلاً فناوری داستان‌نویسی، فناوری طراحی، فناوری فیلمنامه و تئاتر، فناوری معماری و گرافیک، فناوری توسعه کالاهای دستی مانند فرش و ظروف سفالی همه و همه از فناوری‌های فرهنگی هستند که در نهایت در صنایع فرهنگی مانند سینما، رسانه، کتاب و نشریات، صنایع سرگرمی و تفریحی تجلی می‌یابند.

صنایع فرهنگی صنایع متنوعی هستند که با تکیه بر فناوری‌های فرهنگی توسعه می‌یابند. توسعه روزافزون صنایع فرهنگی در همه شاخه‌ها از جمله صنعت فیلم، تفریح و سرگرمی، مطبوعات و رسانه، هنر و همچنین صنعت ورزش و گردشگری، نمودهای روشنی از اهمیت چشمگیر فناوری‌های فرهنگی هستند. سهم کالاها و خدمات فرهنگی در کشورهای پیشرفته به میزانی چشمگیر رو به افزایش است و رشد اشتغال در این صنایع گاه به دو تا سه برابر نرخ رشد اشتغال در دیگر صنایع می‌رسد. اما رشد اقتصادی یا افزایش نرخ اشتغال تنها بخش کوچکی از دستاوردهای توسعه صنایع فرهنگی در جهان هستند. آنچه این صنایع را از صنایع سخت مجزا و متفاوت می‌کند، محتوای فکری، ارزشی و اخلاقی آنهاست. بدین تعبیر حرکت از سمت صنایع سخت به صنایع نرم، نمایانگر حرکت عظیم بشریت از «تأمین نیازهای جسمی و مادی» به سمت «تأمین نیازهای روحی و معنوی» است. صنایع فرهنگی در بستر یک فرهنگ و ارزش‌ها و باورهای نشأت گرفته از آن توسعه می‌یابند و خواه و ناخواه در ترویج و توسعه این فرهنگ و ارزش‌ها، نقشی تأثیرگذار و بی‌بدیل دارند. پیام‌های فرهنگی تنها از طریق کالاها و خدمات فرهنگی به بهترین وجه به مردم به‌ویژه نسل جوان انتقال می‌یابد و تأثیرات آن به مراتب عمیق‌تر و ماندگارتر خواهد بود. در مجتمع فنی پلی تکنیک تهران که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای می باشد دوره های تخصصی انواع شاخه های هنرچاپ برگزار می شود. علاقه مندان می توانند در این دورها شرکت کرده و مدرک معتبر دریافت کنند که شامل مزایای زیادی از قبیل کارهای مهاجرتی و مدارک بین الملل محصوب میشود و مورد تایید مجمع جهانی کار ILO میباشد .

توانیهای افراد در این رشته:
  • مشاور امور مهاجرتی در سراسر دنیا ،مشاورهای تحصیلی در کشور و خارج از کشور
  • مهارت جامع برقراری ارتباط ، ویراستاری در مطبوعات و کتاب
  • خبرنگاری و جمع آوری مطالب ،بکارگیری مهارتهای زندگی

 

رشته های قابل ارائه:

# نام استاندارد کد استاندارد قديم ISCO
نسخه کد شایستگی كد شغل كد گروه سطح مهارت کد ISCO
١ دهیار ٢-۰٢/١۰/١/١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ٣ ١ ١ ١
٢ مدیریت رسانه ای بحران ١ ١ ۰ ۰ ۰ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٩ ۴ ٣ ١
٣ مسئول رسا محله ٢۶۴١-٧٣-۰۰١-١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ١ ٣ ۴ ١
۴ مشاور امور مهاجرتی ٢۶٣۵-۰۵ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٣ ٢ ۴ ٢
۵ مشاور تحصیل در خارج از کشور ٢۶٣۵-١۰ ١ ١ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٣ ٢ ۴ ٢
۶ کار گروهی ١ -۰۰١ – ۴٩ -٢۶٣٩ ١ ١ ۰ ۰ ۰ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ٣ ۶ ٢
٧ بکارگیری مهارت جامع برقراری ارتباط ٢۶٣٢-۴٩-۰۰٢-١ ١ ٢ ۰ ۰ ۰ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ٣ ۶ ٢
٨ ویراستار مطبوعات و کتاب ١-۵٩/۵۵/١/١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ١ ۴ ۶ ٢
٩ بازاریاب مطبوعاتی ١-۵٩/۵۶/١/١ ١ ١ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ١ ۴ ۶ ٢
١۰ دبیر سرویس خبر ٢۶۴١-٧٣-۰۰۴-١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١١ خبرنگار ٢۶۴١-٧٣-۰۰١-٢ ١ ۰ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١٢ خبرنگاری رسا محله ٢۶۴١-٧٣-۰۰٢-١ ١ ١ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١٣ خبرنگاری ورزشی ١-۵٩/٣۰/١/١ ١ ٢ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١۴ خبرنگاری حوزه کودکان ٢۶۴١/١/١٢ ١ ٣ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١۵ خبرنگاری حوزه سیاسی ٢۶۴١/١/١٣ ١ ۴ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١۶ خبرنگاری زنان ٢۶۴١/١/١۴ ١ ۵ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١٧ روزنامه نگاری و خبرنویسی مطبوعات و روابط عمومی ١ ۶ ۰ ۰ ٢ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ۴ ٢ ۴ ۶ ٢
١٨ بازاریاب رسا محله ٢۶۴١-٧٣-۰۰٣-١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ٢ ٢ ٣ ٣
١٩ بکارگیری فرهنگ سپاسگزاری از اجزای هستی ١ ١ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ٣ ١ ۴ ٣
٢۰ مداح و ستایشگر اهل بیت (ع) ٢۶۵٢-٧٣-۰۰١-١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ۴ ١ ۴ ٣
٢١ مسنول سمعی و بصری و روابط عمومی ١-٣٩/٣٩/١/٢ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ٣ ٣ ۴ ٣
٢٢ مسئول اندازه گیری رضایت مشتریان ٢۴٣٢/٢ ١ ١ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٣ ٣ ٣ ۴ ٣
٢٣ بکارگیری چهره شناسی در مذاکرات ١ ١ ۰ ۰ ۰ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ۵ ٢ ٢ ۴
٢۴ متصدی روابط عمومی ٢-١٩/٩۰/١/١ ١ ۰ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ۵ ٢ ٢ ۴
٢۵ بکارگیری مهارتهای زندگی ۶٣٣۰-٧٣-۰۰١-١ ١ ١ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ۵ ٢ ٢ ۴
٢۶ مسئول اطلاع رسانی ٢۶۴١-٧٣-۰۰۵-١ ١ ٢ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ۵ ٢ ٢ ۴
٢٧ بکارگیری زبان بدن در بر قراری ارتباط ۴٢٢۵٢۰٧٣۰۰٢۰۰١١ ١ ٣ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ۵ ٢ ٢ ۴
٢٨ بکارگیری مهارت های پیش از ازدواج ١ ١ ۰ ۰ ١ ۰ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ١ ٢ ٣ ۵
٢٩ بکارگیری سواد فضای مجازی ١ ٢ ۰ ۰ ٣ ١ ۰ ٣ ٧ ۰ ٢ ١ ٢ ٣ ٧
دوره ای جهت خرید انتخاب نشده است

برای شروع گفتگو از همین جا آغاز کنید!